Ajax doet zichzelf tekort en verliest van Liverpool

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax is het nieuwe Champions League-seizoen woensdagavond begonnen met een nederlaag. In de Johan Cruijff ArenA kregen de Amsterdammers diverse grote kansen om te scoren, maar de ploeg van trainer Erik ten Hag slaagde hier niet in. Een ongelukkig eigen doelpunt van Nicolás Taglaifico bezorgde Liverpool zodoende de overwinning. 

Al in de openingsfase kreeg Ajax een flinke domper te verwerken toen het Mohammed Kudus na acht minuten geblesseerd uit zag vallen. De Ghanees moest een cruciale rol gaan vertolken in het tactische plan dat trainer Erik ten Hag voorafgaand aan het duel met Liverpool had bedacht, maar verliet het veld nadat hij ongelukkig neerkwam in een duel met Fabinho. De tactiek moest zodoende gedeeltelijk op de schop, want doordat Kudus werd vervangen door Quincy Promes kwam aanvoerder Dusan Tadić als valse spits te spelen. Die rol was aanvankelijk weggelegd voor de dynamische Kudus.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/135047/ajax-doet-zichzelf-tekort-en-verliest-van-liverpool