Eenvoudige zege Ajax op RKC

Ajax kon het zich zondag in de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk permitteren om een halve snipperdag te nemen. De nummer 2 van de eredivisie hoefde zich nauwelijks in te spannen voor een eenvoudige zege (2-0). Zo bleef de formatie uit de hoofdstad in het spoor van koploper PSV, dat volgende week met een voorsprong van 3 punten op bezoek gaat bij Feyenoord.

Ajax hoefde niet eens naar de hoogste versnelling te schakelen om het duel al voor rust te beslissen. Niklas Moisander opende in de 22e minuut de score, nadat Siem de Jong een hoekschop handig had verlengd (0-1). Christian Eriksen speelde in de 40e minuut eerst met Michael Lamey en verschalkte vervolgens doelman Jeroen Zoet (0-2).

Ajax startte met een compleet andere voorhoede in vergelijking met het duel van afgelopen donderdag met Steaua Boekarest. Trainer Frank de Boer verwees Kolbeinn Sigthorsson en Isaac Cuenca naar de bank omdat hij het tweetal na langdurig blessureleed nog niet te zwaar wil belasten. De 18-jarige Viktor Fischer kreeg rust omdat hij nog moet wennen aan een overvolle kalender met drie duels in de week.