Ajax zet streep door titelaspiraties PSV: 2-3

Na gelijke spelen van concurrenten Vitesse (3-3 tegen Roda JC) en Feyenoord (1-1 tegen RKC), was het aan Ajax om de koppositie te verstevigen. Hiervoor moest de landskampioen wel in Eindhoven winnen tegen PSV. In een ware heksenketel wist Ajax met 2-3 te winnen. Na een ruim half uur opende Kolbeinn Sigthórsson de score voor de Ajacieden, waarna Jeremain Lens vlak voor rust de 1-1 aantekende. Ook na rust wist Lens te scoren. Aan de andere kant scoorden Derk Boerrigter en Christian Eriksen voor Ajax.

PSV begon de wedstrijd met het geven van veel druk op de defensie van Ajax. De Ajacieden wisten zich hier vrij makkelijk en rustig uit te spelen. Beide ploegen kregen bij vlagen kleine kansen, maar deze leverden in de eerste twintig minuten niets op. In de 22ste kreeg Ajax twee flinke kansen. Doelman Boy Waterman speelde de bal slecht weg, waarna de doelman redde op de inzet van Viktor Fischer. Diezelfde Fischer zag nog geen halve minuut later ook een tweede schot geblokkeerd worden door de oud-jeugdkeeper van Ajax.