Voorbeschouwing FC Groningen – AFC Ajax

Bron: ajax1.nl

In een seizoen waar voor Ajax eigenlijk alles al is beslist, moet het zondag nog één keer komen opdraven. Het alcoholpercentage van de laatste week eruit zweten. Vorige week zondag werden de Amsterdammers voor de derde keer kampioen. Daarna volgden – zo mogen wij geloven – dagen en nachten met hier en daar een fuif. Siem de Jong had het in Pauw en Witteman over feestjes die tot zes uur ‘s ochtends duurden.

Tegenstander FC Groningen heeft nog wel iets om voor te strijden. Het gaat om een plaatsje voor de play-offs in de strijd om Europees voetbal. Daarvoor is een puntje voldoende. Scheidsrechter van dienst is Reinold Wiedemeijer.

Robert Maaskant en consorten

Het sprookje van Robert Maaskant en FC Groningen leek dit seizoen meer op een tweedehands fabel. De trainer kreeg zijn ploeg niet aan de praat en vloekte af en toe zelfs zijn eigen spelers uit. Zijn bijnaam ‘De Kroonprins’ had toen beter gewijzigd kunnen worden in ‘De Hofnar’. Na de winterstop kreeg Maaskant de Noorderlingen toch nog aan het voetballen en daardoor lonkt nu een mogelijke Europese reis.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/voorbeschouwing-fc-groningen-afc-ajax-2/