Ajax boekt zakelijke zege in Den Haag

Ajax heeft zondagmiddag voor de tweede maal oprij een uitwedstrijd winnend afgesloten. Op bezoek bij ADO Den Haag maakten de Amsterdammers door goals van Davy Klaassen en Viktor Fischer al voor de rust het verschil, waarna Ricardo van Rhijn en Bojan de uiteindelijke einduitslag naar 0-4 tilden.

Normaliter is ADO-uit een wedstrijd waarin Ajax het altijd lastig heeft. De ploeg speelde zondag niet eens een goede wedstrijd, maar heel veel moeite had het niet met de Hagenezen. Davy Klaassen opende op aangeven van Thulani Serero al na tien minuten de score, waarna scheidsrechter Wiedemeijer Ajax weerhield van een tweede treffer. Tot tweemaal toe werd een aanval onterecht teruggefloten, waardoor de tweede goal uitbleef. Die tweede kwam er uiteindelijk wel. Viktor Fischer kreeg binnen het strafschopgebied alle ruimte en bracht met een flinke knal de marge naar twee.