Eriksen: "We staan er goed voor"

Bron: www.ajax1.nl

De verpersoonlijking van de wederopstanding van Ajax heet Christian Eriksen. De Deense voetballer (18) speelt onder Frank de Boer als bevrijd en neemt de ploeg op 'tien' bij de hand. Met Goal.com blikte hij terug op een bijzonder jaar.

Een klein jaar geleden hoorde Eriksen dat hij met de A-selectie mee mocht naar Portugal, waar Ajax zich voorbereidde op de tweede seizoenshelft. Drie weken later stond hij in de basis bij de competitiehervatting tegen NAC Breda. Zes maanden later maakte hij zijn eerste minuten op een WK en nog eens drie maanden later debuteerde Eriksen in de Champions League. De titel Deens talent van het jaar kwam hem toe.

"De eerste zeven maanden ging het alleen maar goed", blikt Eriksen in gesprek met Goal.com terug. "Toen liep het twee maanden wat minder, maar de laatste twee maanden ging het ook weer goed. Een goed, heel goed jaar." Bij Ajax stokte het echter na de zomer. Eriksen mocht van Jol niet op zijn favoriete positie spelen en dat was van zijn spel af te lezen. Wrok jegens Jol heeft hij niet. "Ik denk dat hij wel een beetje met een raar gevoel zit van wat er gebeurd is."

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/content/eriksen-we-staan-er-goed-voor