Alles over Ajax – Feyenoord

Bron: ajax1.nl

Woensdag is het weer ‘Klassieker-dag’. Ajax - Feyenoord staat in de Eredivisie voor de 55ste keer op het programma. Van de voorgaande 54 ontmoetingen won Ajax er 29 en Feyenoord 11 keer. De Klassieker eindigde – uiteraard – 14 keer gelijk. Met dank aan ‘statistiekenfabriek’ Infostrada hierbij alle weetjes van de kraker in de Arena.

* Ajax won de laatste 4 edities van dit duel.

* Vorig seizoen werd het op 1 november 2009 5-1. Vlak nadat Demy de Zeeuw Ajax op 1-0 zette, werd Stefan Babovic uit het veld gestuurd vanwege een elleboogstoot. Eerder ontsnapte Luis Suarez aan een zelfde straf na een soortgelijke actie tegen doelman Rob van Dijk. Na rust zorgden Urby Emanuelson, Gregory van der Wiel, opnieuw De Zeeuw en Suarez (penalty nadat Van Dijk ook met rood moest inrukken) voor de andere treffers van Ajax. Denny Landzaat maakte de Feyenoord-goal.

* Op 28 augustus 2005 won Feyenoord voor het laatst bij Ajax. Het werd 1-2 door doelpunten van K2: Salomon Kalou en Dirk Kuyt. Voor Ajax scoorde Angelos Charisteas. Bij Feyenoord werd Ferne Snoyl uit het veld gestuurd.

* Feyenoord heeft de laatste 9 uit- en thuisduels met Ajax in de Eredivisie niet gewonnen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/alles-over-ajax-feyenoord/