Stekelenburg maakt het vertrouwen waar

Bron: ajax1.nl

Leuk, die drie Amsterdamse goals. Toch was Ajax zonder Maarten Stekelenburg kansloos geweest tegen Anderlecht.

Nog niet zo heel lang geleden worstelde Maarten Stekelenburg met een erfenis. Voor het WK in Zuid-Afrika was hij weliswaar de eerste doelman van het Nederlands elftal, maar de hang naar zijn voorganger was groot. En misschien was dat ook wel begrijpelijk. Edwin van der Sar was uitgegroeid tot een levende legende, bij Manchester United én Oranje.

Het maakte de situatie van Stekelenburg niet eenvoudiger. Het voetbalfeest in Zuid-Afrika was zijn eerste grote toernooi. Maar in elk interview met de doelman van Ajax kwam de naam van zijn voorganger naar voren. Was-ie mooi klaar mee.

Het vertrouwen kwam uit de hoek van de bondscoach. Bert van Marwijk heeft altijd geloofd in de kwaliteiten van Stekelenburg. Ook op het moment dat oefenmeester Marco van Basten in Amsterdam de voorkeur gaf aan Kenneth Vermeer.

De geboren Haarlemmer betaalde Van Marwijk terug tijdens de kwartfinalewedstrijd tegen Brazilië. Hij tikte een subtiel geplaatst schot van Kaká uit de kruising en zette daarmee de eerste streep door de erfenis.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/stekelenburg-maakt-het-vertrouwen-waar/