De Boer zeer tevreden over jongelingen

Bron: ajax1.nl

Frank De Boer was na de wedstrijd tegen PEC Zwolle positief gestemd over zijn jonge elftal. De coach moest door personele problemen behoorlijk puzzelen met zijn opstelling, maar had lovende woorden over voor de ingepaste jeugdspelers en de rest van zijn elftal.

“De jonkies deden het vandaag erg goed, alleen in de laatste tien minuten was het wat minder. Ik ben echter zeer tevreden”, gaf De Boer aan tegen Eredivisie Live. De trainer vond het verdedigende werk van jongelingen Mitchell Dijks en Joël Veltman zeker naar behoren. “Mitchell Dijks was fantastisch, hij heeft volgens mij wel tien voorzetten gegeven. En ook Joël Veltman klopt op de deur. Het is een goed teken dat zowel Toby Alderweireld als ik het vertrouwen in hem hebben.”

De meest opvallende speler aan Amsterdamse zijde was echter Viktor Fischer. De Deen bekroonde zijn basisplaats met twee doelpunten en een assist, iets wat De Boer deugd deed. “Hij groeit echt met de week en manifesteert zich goed op de trainingen. Vandaar dat hij vandaag de kans kreeg. Fysiek moet hij alleen nog wel sterker worden.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-zeer-tevreden-over-jongelingen/