Bier nog even in de koelkast: 1-1

Het Gelredome zat, voor de verandering, een keer vol en in een mooie ambiance trapte Vitesse af tegen Ajax. De ploeg van Peter Bosz begon feller, sterker en kon ook genoeg kansen creëren. Zo schoot Traoré de bal in de handen van Jasper Cillessen en Davy Pröpper knalde via Davy Klaassen de bal net over. In de zevende minuut escaleerde het gevecht, niet op het veld maar op de tribunes, waar Ajax supporters zich tussen Vitesse supporters mengden. Deel van de Ajax-fans is uiteindelijk het stadion uitgezet.

Ajax kreeg maar geen grip op de wedstrijd en Vitesse bleef de kansen creëren. Zo kopte Kashia op de paal en mocht Ajax van geluk spreken dat de bal niet via Klaassen in het doel belandde. Vervolgens schoot Traoré wild over na een mooie combinatie met Atsu. In de 25e minuut kwamen de Arnhemmers dik verdiend op voorsprong: Zakaria Labyad schoot zijn vrije trap op de vuisten van Cillessen, de rebound kwam voor de voeten van Traoré die kon scoren: 1-0.