De Boer oordeelt dat Bojan harder moet trainen

Bron: www.ajaxlife.nl

Speelt Bojan na de zomer nog voor Ajax? Moeilijke vraag...© De Brouwer

Het zorgenkindje van Ajax is de aanval. “Al een paar jaar,” grapt Frank de Boer. Het is een grap met een serieuze ondertoon. Er zijn immers wel degelijk maatregelen genomen om verbetering aan te brengen. Helaas brengt ook Bojan Krkic tot dusver niet wat er wordt verwacht.

Bojan, het wonderkind uit de jeugd van FC Barcelona, kwam naar Amsterdam als een soort halve verlosser die wel even de eredivisie op zijn kop zou zetten en alle verdedigers een keer of drie zou passeren. Niets van dat alles is realiteit gebleken.

De Catalaan worstelde en kwam nog niet boven. Wel raakte hij geblesseerd. Een scheurtje in de hamstring hield hem enkele maanden aan de kant. En als hij een goede wedstrijd had, bleef dat goede spel vaak beperkt tot een helft of kleiner gedeelte.

Hoe kan dat toch? Kampioenenmaker De Boer denkt de mogelijke oorzaak te weten en openbaart iets dat nog niet eerder hardop is gezegd. “Bojan heeft veel te weinig gebracht. Ik heb ook tegen hem gezegd: je zult harder moeten trainen. Het is bij Ajax een cultuurschok vergeleken met wat gangbaar is daar, in Spanje.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15608