Voorbeschouwing PEC Zwolle - Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Ajax begint gewoon met De Boer aan het nieuwe seizoen.© ProShots

Een prijs is een prijs en als je de kans krijgt om een prijs te winnen, moet je die kans ook pakken. Dat zijn meestal teksten die te horen zijn in aanloop naar de strijd om de Johan Cruijffschaal, de minste van de drie prijzen in een seizoen. Voor Ajax ligt dat dit keer iets anders.

Ajax neemt het wederom op tegen PEC Zwolle. En dat slechts een maand of drie na die dramatisch verlopen KNVB-bekerfinale. PEC bereidde zich wekenlang specifiek voor op het treffen in De Kuip, 'werd losgelaten' en speelde een paar tempootjes hoger dan de Ajacieden, die geen antwoord klaar hadden op de druk van PEC. Er stond maar liefst 5-1 op de borden.

Daarmee kwam PEC in een rijtje met PSV en Red Bull Salzburg, aangezien die clubs er eerder ook al in slaagden om Ajax met de rug tegen de muur te zetten. Daar komt wat de bekerfinale betreft nog eens bovenop dat deze al na een paar minuten werd gestaakt. Toen er voor de tweede keer vuurwerk op het veld en vlakbij doelman Kenneth Vermeer werd gegooid, was de maat vol. De nasleep duurt nog steeds.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15947