Ajax verliest met 0-2 van Barcelona en is uitgeschakeld in CL (Incl foto’s)

Ajax heeft vanavond niet weten te winnen van Barcelona. Na een sterke eerste helft gingen de Ajacieden toch met een 0-1 ruststand de kleedkamers in. In de tweede helft had invaller Milik de 1-1 op zijn hoofd maar zijn kopbal raakte de paal. Het was uiteindelijk Lionel Messi die zijn tweede treffer scoorde en de wedstrijd op slot gooide. Door de nederlaag is Ajax uitgeschakeld in de Champions League.

Ajax begon zeer goed aan de wedstrijd en toonde meteen vanaf het eerste fluitsignaal inzet. Na vijfentwintig minuten kreeg Ajax drie kansen om de score te openen. Eerst was het Lucas Andersen die zijn schot zag geblokt en kort daarop kreeg Kolbeinn Sigthorsson de kans op de 1-0 maar hij faalde. De grootste kans was voor Davy Klaassen wiens prachtige schot maar ternauwernood kon worden gekeerd door doelman Ter Stegen. In de vijfendertigste minuut kwam Barcelona toch op voorsprong. Jasper Cillessen werkte een vrije trap van Messi uitstekend zijn doel uit maar op de voorzet die daarna volgde verkeek de doelman zich volkomen. Op de rand zestien greep Cillessen mis en de voorzet van Bartra kon door Messi vrij simpel in het doel worden gekopt.