Ajax verspeelt voorsprong in slotfase

ADO beloofde volle bak te gaan tegen Ajax maar daar was in de beginfase weinig van te zien. In een rustige openingsfase kwam Ajax via Klaassen in de achtste minuut op voorsprong. Arek Milik legde de bal goed terug met het hoofd en de nummer 10 van Ajax kon binnenschieten: 0-1.

De eerste helft kende verder weinig spraakmakende momenten. Kansen waren er niet en alleen de overtredingen van ADO Den Haag waren opvallend in het eerste bedrijf. Zo kreeg Kramer geel na een harde tackle op Klaassen, waar ook zomaar rood voor gegeven had kunnen worden. Ajax behaalde onder Frank de Boer na dertien speelrondes nog nooit zoveel punten (29) en was hard op weg om de koppositie van PSV over te nemen.

Na de rust kwam ADO wat beter in de wedstrijd en kwamen er ook kansen via Kramer en Mike van Duinen. Ajax vergat de wedstrijd te beslissen na de rust; zo misten Ricardo Kishna (schoot over alleen voor de keeper) en Ricardo van Rhijn (stiftte de bal naast de goal) grote kansen. De Amsterdammers werden slordiger en dankzij Thulani Serero werd een slippertje van Niklas Moisander niet afgestraft.