Viergever centraal, Bazoer mid-mid, Schöne spits

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Frank de Boer heeft ervoor gekozen om de geschorste Niklas Moisander te vervangen door Nick Viergever. De verdediger speelt samen met Mike van der Hoorn in het centrum van Ajax. Joël Veltman, die voor het eerst na zijn blessure weer bij de selectie zit, begint op de reservebank.

Riechedly Bazoer is de verdedigende middenvelder in het duel tegen Go Ahead Eagles. Hij heeft halfspelers Davy Klaassen en Daley Sinkgraven naast zich. Door de basisplaats van Bazoer op die plek, gekoppeld aan de linksbackpositie van Nicolai Boilesen, zit Jaïro Riedewald op de bank.

Voorin heeft De Boer wederom gekozen voor een rol in de spits voor Lasse Schöne. Net als in het midweekse, overigens verloren, duel met AZ wordt hij geflankeerd door buitenspelers Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna.

Tot slot dient nog gemeld te worden dat Lucas Andersen als 19e man buiten de selectie is gevallen. De Deen is ziek.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Van der Hoorn, Viergever, Boilesen; Klaassen, Bazoer, Sinkgraven; El Ghazi, Schöne, Kishna.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/02/08/viergever-centraal-bazoer-mid-mid-schone-spits/