Mooie goals helpen Ajax langs Twente

Ajax kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Na zes minuten was het Jesús Corona die Jasper Cillessen passeerde. Binnen tien minuten bogen de Amsterdammers de achterstand echter om in een voorsprong. Na een corner was het Nick Viergever die kon uithalen en zo een 1-1 stand op het bord zette. Vijf minuten later was er Riechedly Bazoer met zijn eerste Eredivisiedoelpunt voor Ajax. De jonge middenvelder kon op de rand van het strafschopgebied aannemen en liet Twente-doelman Sonny  Stevens kansloos met zijn schot.Twente kreeg enkele kansen op de gelijkmaker maar Cillessen stond goed opgesteld. Mede daardoor ging Ajax uiteindelijk met een 2-1 voorsprong de rust in. FC Twente kwam in de tweede helft echter een stuk beter uit de kleedkamer. De eerste kansen waren dan ook voor de Tukkers en de gelijkmaker bleef niet lang uit. In eerste instantie weet Cillessen nog te redden op de inzet van Luc Castaignos, maar in de rebound was Hakim Ziyech wel trefzeker. Langzaam maar zeker nam Ajax echter weer over. De ploeg van Frank de Boer keeg, onder andere via Anwar El Ghazi, enkele kansen. In de 68e minuut leverde dat opnieuw een voorsprong op.