Ajax eert Cruijff met zege op PEC in ArenA

Ajax heeft Johan Cruijff geëerd met een ruime overwinning op PEC Zwolle. In de eigen ArenA nam Ajax al voor de pauze afstand van PEC door drie keer te scoren. Daar bleef het ook bij tijdens deze gedenkwaardige wedstrijd.

Na een eremars met ruim 4.000 fans die vanuit betondorp naar het stadion liepen en een schitterend eerbetoon in de ArenA, werd er afgetrapt voor de wedstrijd tegen de ploeg van trainer Ron Jans, de laatste jaren vaak een angstgegner voor de formatie van Frank de Boer& co.

Ajax schoot uit de startblokken. Nick Viergever bediende Lasse Schöne, die op prachtige wijze raak kopte. Binnen het half uur was het al 2-0; Arek Milik scoorde op fraaie wijze op aangeven van Riechedly Bazoer. Tien minuten later schoot de 22-jarige Pool opnieuw raak met zijn befaamde linker: 3-0.

Na rust werd er niet meer gescoord. In de 68e minuut schalde het ‘Ga staan als je voor Johan bent’ nog van de tribunes. Nog mooier waren wellicht de laatste minuten van het duel toen voor de laatste maal een staande ovatie werd gegeven aan Cruijff.