Jong Ajax aan kop na winst op Fortuna

Pelle Clement is het centrale feestvarken na de 2-0 op De Toekomst. © Pro Shots

Opleiden is belangrijk en winnen hoort daarbij. Na drie overwinningen staan de talenten van coach Marcel Keizer eerste in de Jupiler League. Fortuna uit Sittard werd met soms fraai combinatievoetbal met 2-1 verslagen.

Op het wedstrijdformulier stonden veel ekte-ekte Jong Ajaxspelers. Alleen Vaclav Cerny, in het vorige duel met FC Den Bosch nog de grote man met drie goals, was waarschijnlijk teleurgesteld niet bij de selectie van Ajax 1 voor FK Rostov te zitten.

Peter Bosz zag met assistent Hendrie Krüzen vanaf het balkonnetje op sportpark De Toekomst dat Jong Ajax met fris en aanvallend voetbal Fortuna terugdrong. Frenkie de Jong en Abdelhak Nouri waren vaak heer en meester op het middenveld en in de twintigste minuut werd die overmacht omgezet in een voorsprong. Nouri tekende voor de eerste treffer. Pelle Clement, voor de gelegenheid de spits van Jong Ajax, gleed in de 53ste minuut na een razendsnelle tegenaanval de 2-0 tegen de touwen.