Ajax rekent simpel af met Go Ahead

© Proshots

Ajax heeft zondagmiddag eenvoudig gewonnen van Go Ahead Eagles. De Amsterdammers boekten in Deventer een 3-0-zege en verzuimden de score verder te laten oplopen.

Het team van trainer Peter Bosz begon nog wat onrustig aan de wedstrijd en leek vooral zoekende naar het zelfvertrouwen. Scheidsrechter Pol van Boekel had alles behalve een positief aandeel daarin. De arbiter strooide met gele kaarten en gaf na twintig minuten spelen een strafschop aan de thuisploeg. Wat Jasper Cillessen in de Eredivisie nog niet lukte, lukte Andre Onana bij zijn eerste strafschop in het eerste van Ajax wel: de Kameroener stopte de inzet van De Kogel.

Enkele minuten na de strafschop kwam Ajax beter in de wedstrijd. Het creëerde kansen en werd wat feller in de duels. Dat resulteerde al vrij snel in een 0-1 voorsprong. De goal kwam tot stand doordat Nemanja Gudelj goed doorjoeg, waarna de bal bij Davy Klaassen belandde. De aanvoerder schoot van buiten de zestien goed raak.