Ajax bovenaan na overwinning op Standard

Ajax mocht donderdagavond aantreden tegen het Belgische Standard Luik. Met oud-Ajacied Eyong Enoh in de gelederen deden de Belgen een poging om Ajax in Amsterdam te verslaan. Dat lukte echter niet: de ploeg verloor met 1-0. Aan de kant van Ajax verving Nemanja Gudelj de geschorste Hakim Ziyech. Ook Daley Sinkgraven speelde ‘gewoon’ weer als linksback.

De wedstrijd begon rustig en beide teams wisten weinig kansen te creëren. Ajax was wel de betere partij en combineerde goed. Na twaalf minuten was de eerste goede mogelijkheid voor Traoré. De rechtsbuiten kwam goed naar binnen, maar zijn schot miste kracht. Na een kwartier was het Klaassen die na een mooie combinatie tussen Younes en Traoré voor de keeper verscheen. Het schot van de aanvoerder ging via doelman Gilet over. De grootste kansen waren dan ook voor Ajax. Sanchez mocht een afvallende bal vrij inschieten, maar ook dit leidde niet tot een doelpunt. In de 28e minuut was het wel raak voor Ajax. Na een mooie steekpass van Traoré schoof Dolberg de bal goed in de verre hoek. Opvallend bij het doelpunt van de jonge Deen was de sublieme loopactie die eraan vooraf ging. Ajax terecht op voorsprong.