Geweldig Ajax laat na Schalke te pijnigen

Ajax heeft in de eigen Amsterdam ArenA door twee goals van Davy Klaassen met 2-0 gewonnen van Schalke 04. De Amsterdammers bevinden zich daardoor in een prima uitgangspositie met het oog op de return van volgende week donderdag. Toch zal men in de hoofdstad ook balen van een behoorlijk aantal gemiste kansen.

Al vanaf de aftrap was Ajax de veel betere partij. De Amsterdammers speelden in een hoog tempo en wisten vroeg druk te zetten op de verdediging van Schalke 04. Met name Amin Younes had het op zijn heupen. De Duitser maakte het de rechtsback van Schalke 04, Thilo Kehrer, behoorlijk lastig. Na een minuut of 23 brak Younes door en was het Alessandro Schöpf die een overtreding in de eigen zestien moest maken, waardoor Ajax een strafschop kreeg. Deze werd op schitterende wijze benut door aanvoerder Klaassen.

Nog voor rust kreeg Ajax een aantal kansen om op 2-0 te komen. Zo kopte Klaassen een bal door, waarna Davinson Sánchez net niet bij de bal kon komen om de tweede Ajax-treffer te maken. Enkele seconden later kopte de Colombiaanse verdediger op de lat, waardoor Ajax met een 1-0 voorsprong ging rusten.