Ajax laat punten liggen in Utrecht

Ajax heeft in de halve Sahara van stadion Galgenwaard dure punten laten liggen door met 0-0 gelijk te spelen. Hierdoor is het verschil met psv, dat FC Twente met 0-2 versloeg, opgelopen tot zeven punten. De wedstrijd van vandaag had vaag weg van voetbal maar in plaats van doelpunten maken werd er gegrossierd in overtredingen. In de eerste helft was er strijd te zien en vooral van de zijde van Utrecht veel overtredingen. Lucas Görtler pleegde een aanslag op de enkels van Nicolás Tagliafico en kreeg daarvoor slechts een gele kaart.

De tweede helft was ook niet heel erg spannend en beide ploegen kregen wel wat kansjes waarbij Ajax in een scrimmage bij het Utrechtse doen helaas niet wist te scoren. Opvallend was dat Erik ten Hag niet wisselde in deze wedstrijd terwijl er toch spelers onder hun kunnen presteerden. Utrecht wisselde wel en in de blessuretijd ontstond een opstootje omdat de gewisselde Görtler vanaf de bank een uitbal onderschepte en hierdoor het spel vertraagde. Danny Makkelie gaf hem daarop een gele kaart en omdat hij er één op zak had, kon de aanvaller voortijd de kleedkamer opzoeken. Al met al een wedstrijd gelijkwaardig aan het speelveld.