'Verstandig niet meteen met vol vak te gaan'

Bron: www.ajaxshowtime.com

In het tweeluik ‘Van Stadion tot Stopera’ spreekt Ajax Showtime met twee Amsterdamse politici, die naast hun werkzaamheden in de lokale politiek een groot Ajax-hart hebben. In het eerste deel spraken we met Reinier van Dantzig, lijsttrekker van de Amsterdamse D66, over hoe hij als raadslid met Ajax te maken heeft. In deel twee, dat iets later vandaag verschijnt, volgt een interview met Sander Huisman, nummer dertien op de kieslijst van de ChristenUnie. Reinier van Dantzig (32), is gemeenteraadslid voor D66 Amsterdam en nummer één op de kieslijst van de aankomende verkiezingen. Daarnaast is hij een Ajax-supporter die al sinds het begin van de jaren negentig vast de wedstrijden bezoekt. We ontmoetten hem dichtbij zijn dagelijkse werkplek, in een café in de Stopera, het stadhuis van Amsterdam.

Van Dantzig kreeg de liefde voor Ajax met de paplepel ingegoten. Zijn vader was in de jaren zeventig namelijk als fysiotherapeut betrokken bij de medische staf van Ajax. Door het werk van zijn vader kwam hij als jonge jongen Johan Cruijff en Van Basten weleens tegen. Hij trapte zelfs een paar keer een balletje met ze. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/111466/verstandig-niet-meteen-met-vol-vak-te-gaan