Transfer De Jong breekt alle records: duurste Eredivisie-transfer en duurste Nederlander

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Frenkie de Jong breekt met zijn transfer naar FC Barcelona alle records. De Catalanen betalen 75 miljoen voor De Jong. Daar kan nog 11 miljoen aan bonussen bij komen en volgens Marc Overmars zijn die bonussen vrij zeker. Een transfersom van €86 miljoen dus.

Duurste Ajacied

De Jong wordt by far de duurste Ajacied ooit. Dat was tot nu toe Davinson Sánchez, die nog niet zo heel lang geleden voor €40 miljoen naar Tottenham Hotspur vertrok. Op plek 2 stond tot nu toe Arek Milik, waarvoor door Napoli ongeveer €32 miljoen werd betaald. Huntelaar, Klaassen en Sneijder, die samen op plek 3 stonden met een transferbedrag van €27 miljoen per persoon vallen nu dus buiten de top 3 van duurste Ajacieden ooit. De bedragen die voor deze spelers werden betaald, vallen in het niet bij de 86 miljoen die FC Barcelona nu voor Frenkie de Jong betaalt. Frenkie de Jong is maar liefst ruim 2 keer zo duur als Sánchez.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/transfer-de-jong-breekt-alle-records-duurste-eredivisie-transfer-en-duurste-nederlander/