[Update V] Cerny wees ook PEC Zwolle af

Bron: www.ajaxshowtime.com

SC Heerenveen wil Vaclav Cerny voor de rest van dit seizoen huren van Ajax. De Friezen zien in de Tsjech de perfecte opvolger voor de onlangs vertrokken Arber Zeneli, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Cerny raakte vorig seizoen zwaar geblesseerd in het bekerduel met ASV De Dijk. Na een maandenlange revalidatie is de linkspoot inmiddels alweer een tijdje fit. Ondanks dat hij midweeks nog inviel tegen SC Heerenveen, hoeft Cerny in de tweede seizoenshelft niet te rekenen op veel speeltijd. De jongeling heeft op de flanken concurrentie van onder meer Dusan Tadic, Hakim Ziyech en David Neres.

Een verhuurperiode bij SC Heerenveen zou daarom uitkomst kunnen bieden. Cerny krijgt in Friesland de kans om wekelijks minuten te maken in de Eredivisie, terwijl SC Heerenveen de absentie van Zeneli kan opvangen met de talentvolle Ajacied. Ajax heeft de aanbieding van SC Heerenveen momenteel in beraad.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/118909/update-v-cerny-wees-ook-pec-zwolle-af