Ajax schakelt PAOK uit en treft APOEL Nicosia in play-offs Champions League

Ajax heeft de play-offs van de Champions League bereikt door PAOK Saloniki met 3-2 te verslaan in de eigen Johan Cruijff Arena. Allerminst makkelijk ging het echter niet voor de formatie van Erik ten Hag en de opluchting was dan ook groot na het laatste fluitsignaal.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en kreeg via Donny van de Beek de kans op de openingstreffer maar ook PAOK liet zien dat het dolgraag de play-offs van de Champions League wilde bereiken. De Grieken kwamen er soms gevaarlijk uit en het was Biseswar die PAOK in de 23ste minuut op voorsprong schoot. Na een half uur kreeg Ajax de kans op de gelijkmaker want scheidsrechter Craig Pawson kende Ajax een strafschop toe na een overtreding op Neres. Dusan Tadic zag zijn inzet echter gekeerd door doelman Alexandros Paschalakis. Vlak voor rust was het opnieuw raak na een handsbal van PAOK en opnieuw eiste Tadic de bal op en schoot de toegekende strafschop nu wel binnen: 1-1.