Matig Ajax gaat in de slotfase onderuit tegen Chelsea

Een slordig Ajax heeft woensdagavond een 0-1 nederlaag geleden tegen Chelsea. In de eigen Johan Cruijff ArenA was het samenspel van de Amsterdammers gedurende de hele wedstrijd niet overtuigend en dus ging de wedstrijd verdiend verloren.

De wedstrijd ging in de eerste minuut veel op en neer, maar Chelsea meldde zich iets meer op de helft van Ajax. De eerste poging die de Amsterdammers wisten te wagen, kwam echter al na een minuut of vier voetballen. Joël Veltman haalde met links uit van afstand, maar hij mikte een meter naast. Vijf minuten later moest André Onana voor het eerst écht ingrijpen. Mason Mount kwam vanaf links naar binnen en schoot strak in de korte hoek, maar de goalie van Ajax tikte de bal knap naast.

Na twintig minuten voetballen waren er voor beide ploegen nog geen echte kansen te creëren, maar kort daarna werd Callum Hudson-Odoi gevaarlijk. Lisandro Martínez wilde de bal wegkoppen, maar plaatste hem in de voeten van de aanvaller. De jongeling hield zijn hoofd echter niet koel en werkte naast. Ajax kwam hierna in een mindere, slordige fase terecht, maar daar kwam het heelhuids doorheen.