Arbitrage drukt stempel op bizar gelijkspel Ajax

Ajax heeft dinsdagavond op bizarre wijze gelijkgespeeld tegen Chelsea. De Amsterdammers leken het duel na 55 minuten op slot te hebben met de 1-4 van Donny van de Beek, maar door een cruciale rol van de arbitrage kwam Chelsea nog terug tot 4-4.

De wedstrijd begon op flitsende wijze. Quincy Promes kreeg een vrije trap te nemen vanaf de linkerkant en draaide hem het strafschopgebied in. Even leek de bal er in één keer in te gaan, maar het was Chelsea-spits Tammy Abraham die de bal toucheerde en daarmee Kepa Arrizabalaga kansloos liet. De Ajacieden waren pas net uitgevierd toen de thuisploeg alweer op voorsprong kwam. Chelsea kreeg een penalty te nemen na een ongelukkige overtreding van Joël Veltman in het strafschopgebied en middenvelder Jorginho faalde niet: 1-1 binnen vijf minuten.

Slechts enkele minuten daarna leek Chelsea zelfs op 2-1 te komen. Abraham kwam vrij voor André Onana en prikte raak, maar hij stond bij nader inzien buitenspel. Aan de andere kant van het veld kwam Dusan Tadic kansrijk voor het doel uit toen hij een lange bal van Daley Blind knap controleerde. Hij kreeg de bal voor zijn linkervoet, maar hij schoot over.