Ajax passeert grens van vijftig miljoen in CL

Bron: www.ajaxshowtime.com

De miljoenen bij Ajax blijven door de successen in de Champions League binnenstromen. De Amsterdamse club heeft de grens van vijftig miljoen euro inmiddels gepasseerd, maar er lonkt meer. Veel meer zelfs.

Ajax wist zich in de afgelopen zomer middels de voorrondes te kwalificeren voor het miljardenbal, zoals we het toernooi inmiddels wel mogen noemen. De Amsterdammers versloegen PAOK Saloniki en APOEL Nicosia en bereikten daardoor de groepsfase van de Champions League. Die plaatsing alleen al levert Ajax ruim 36 miljoen euro op.

Hoe komen we aan die cijfers? Allereerst krijgt iedere deelnemende club een startbedrag van 15,25 miljoen euro uitgekeerd van de UEFA. Daarnaast verdeelt de UEFA ook nog eens 585 miljoen euro op basis van de UEFA-coƫfficiƫntenlijst. Een aandeel is dit seizoen 1,108 miljoen euro waard. In dit kader tellen alleen clubs mee die meedoen aan de Champions League. Hierdoor vielen clubs als Manchester United, Arsenal, FC Porto, Sevilla en AC Milan af, waardoor Ajax een paar plekken kon stijgen. De Amsterdammers staan veertiende en krijgen hierdoor negentien aandelen uitgekeerd. Dat brengt ons op een bedrag van 21,052 miljoen euro.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/126915/ajax-passeert-grens-van-vijftig-miljoen-in-cl