Ajax bijna zeker van achtste finale na 0-2 winst in Lille

Ajax staat op de drempel van de achtste finale van de Champions League nadat het zelf met 0-2 won op bezoek bij Lille en Valencia en Chelsea met 2-2 gelijkspeelden. Hakim Ziyech en Quincy Promes waren trefzeker in Lille en Ajax heeft op 10 december aan een gelijkspel tegen Valencia genoeg om te overwinteren in de Champions League.

Ajax begon uiterst voortvarend aan de wedstrijd en met Perr Schuurs en Lisandro Martinez als het centrale verdedigingsduo en Noussair Mazraoui op het middenveld stond na twee minuten al op voorsprong. Via een kluts met onder andere Van de Beek en Tadic kwam de bal bij Ziyech terecht en die twijfelde geen moment: 0-1. De thuisploeg kreeg kort daarna een grote kans op de gelijkmaker maar aangezien de ploeg moeite heeft met scoren werd ook deze kans verprutst. Jonathan Bamba schoot de bal over het doel van Onana. De op het middenveld spelende Mazraoui had niet zijn beste avond want nadat hij na een half uur een gele kaart kreeg ontsnapte hij kort voor rust aan zijn tweede toen hij Benjamin André vasthield. Voor trainer Erik ten Hag het sein om Mazraoui in de rust te vervangen door Alvarez.