Ajax bij winst op Valencia gegarandeerd door in CL

Bron: www.ajaxshowtime.com

Met drie ploegen op zeven punten uit vier wedstrijden staat Groep H van de Champions League voor een mogelijk bloedstollende ontknoping. Momenteel gaat Ajax aan kop, gevolgd door Chelsea (tweede) en Valencia (derde). OSC Lille staat met één punt uit vier wedstrijden stijf onderaan en heeft een wonder nodig om in het voorjaar van 2020 nog Europees actief te zijn.

De eerstvolgende twee wedstrijden die op het programma staan zijn Lille – Ajax en Valencia – Chelsea. Ajax sluit de groepsfase vervolgens af met een thuiswedstrijd tegen Valencia terwijl Chelsea rond dezelfde tijd Lille op bezoek krijgt. Als Ajax thuis van Valencia wint, dan is het ongeacht het resultaat in Lille door naar de volgende ronde van de Champions League. Als Ajax echter van Lille wint, maar van Valencia verliest kan het nog wel uitgeschakeld worden, ondanks dat er dan precies hetzelfde aantal punten behaald wordt. Dit heeft alles te maken met de reglementen van de UEFA.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/126913/ajax-bij-winst-op-valencia-gegarandeerd-door-in-cl