Ajax wint door hattrick Lang en dubbelslag Huntelaar van FC Twente

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax is er zondagmiddag na een 2-0 achterstand toch nog in geslaagd om FC Twente over de knie te leggen. Aan de hand van een ontketende Noa Lang werd de vroeg opgelopen achterstand volledig omgebogen, waardoor Ajax de ongeslagen status in de Eredivisie behoudt. Klaas-Jan Huntelaar was tweemaal trefzeker.

Na een redelijke openingsfase, waarin Ajax via Hakim Ziyech en Lisandro Martínez tot redelijke schietkansen kwam, werden de Amsterdammers in korte tijd twee keer geslacht in de omschakeling. Eerst verspeelde Ziyech balbezit na een matige pass, waarna FC Twente er razendsnel uitkwam. Aitor speelde Keito Nakamura knap vrij en de Japanner verschalkte André Onana vervolgens van buiten het strafschopgebied. De Ajax-doelman leek zich daarbij te verkijken op het schot van Nakamura, maar de FC Twente-aanvaller kreeg ook wel erg veel ruimte om uit te halen. 

Amper vier minuten later sloeg FC Twente opnieuw genadeloos toe. Noussair Mazraoui en Lang waren aan de rechterkant van het veld slordig in balbezit, waarna FC Twente opnieuw snel counterde. Aitor werd ditmaal zelf op zijn wenken bediend en liet Onana kansloos met een goede schuiver: 2-0.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/127456/ajax-wint-door-hattrick-lang-en-dubbelslag-huntelaar-van-fc-twente