Waarom Tadić tegen Valencia het verschil niet kon maken

Bron: www.ajaxshowtime.com

In de rubriek ‘De wedstrijd van’ analyseert Ajax Showtime regelmatig één Ajacied tijdens een wedstrijd van de Amsterdammers. In deel 5: De wedstrijd van Dusan Tadić tegen Valencia.

Door de personele problemen voorin speelde Dusan Tadić recentelijk zowel op de flank als in de spits. Na Ajax’ slechte wedstrijd tegen Willem II, waarin Tadić op de rechterflank stond, keerde de Serviër tegen Valencia terug in de punt van de aanval. In het voor Ajax desastreus verlopen Champions League-duel, kon ook de aanvoerder van Ajax het verschil helaas niet maken. 

Waar de Ajax-puzzel van trainer Erik ten Hag met Hakim Ziyech op het middenveld en het trio David Neres, Tadić en Quincy Promes voorin relatief vroeg in het seizoen in elkaar was gevallen, is de trainer door blessures bij Neres en Promes genoodzaakt om zijn elftal anders in te richten. Tegen Valencia gebeurt dat door Tadić te laten flankeren door Ziyech en Noa Lang en met Donny van de Beek als aanvallende middenvelder rondom de spits.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/127718/waarom-tadic-tegen-valencia-het-verschil-niet-kon-maken