Zwak Ajax ondanks late opleving onderuit in Groningen

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft op bezoek bij FC Groningen een terechte nederlaag geleden. De Amsterdammers keken al vroeg tegen een achterstand aan en zagen deze kort na de rust verdubbeld worden. De aansluitingstreffer van Donny van de Beek was onvoldoende om puntenverlies te voorkomen.

Met een behoorlijk gewijzigde opstelling, Bruno Varela verving de geblesseerde André Onana en Siem de Jong speelde door de absentie van Hakim Ziyech, begon Ajax matig op bezoek bij FC Groningen. De Amsterdammers speelden slordig en hadden moeite om voetballend door de compacte verdediging van de thuisploeg heen te komen.

Om Ajax’ matige start van de wedstrijd compleet te maken, zorgde uitgerekend Ajax-huurling Kaj Sierhuis na ruim een kwartier spelen voor de openingstreffer. De spits liep slim weg bij Lisandro Martínez en dook, na een fraaie bal van Django Warmerdam, in de rug van Joël Veltman relatief vrij op voor Varela. De doelman had het gevaar in de kiem kunnen scoren door zich overtuigend op de bal te storten, maar in plaats van daarvan greep Varela half in en frommelde Sierhuis de bal in het Ajax-doel.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/128649/zwak-ajax-ondanks-late-opleving-onderuit-in-groningen