Effectieve Dortmund-trein dendert over Ajax heen

Ajax heeft in het thuisduel met Champions League-opponent Borussia Dortmund een pijnlijke nederlaag geleden. Een uiterst effectief Dortmund walste onder aanvoering van uitblinker Götze met ruime cijfers (1-4) over de Amsterdamse ploeg heen.

In het eerste tijdsbestek van de wedstrijd had Ajax verreweg het meeste balbezit, dit mocht de Amsterdamse ploeg echter niet baten. Er waren nog geen acht minuten gespeeld of Marco Reus zette een voorsprong voor Borussia Dortmund op het scorebord: 0-1. Op aangeven van Mario Götze schoof de Duitse sterspeler de bal simpel door de benen van Vermeer.

Na een minuut of twintig kende Ajax een redelijke fase, maar wist het niet tot nauwelijks gevaar te stichten voor de goal van Dortmundgoalie Roman Weidenfeller. Een mislukte voorzet van Daley Blind in de beginfase vormde het gevaarlijkste moment van Ajax in de eerste helft.

Terwijl Ajax voorin onmachtig was tegen de sterke Duitse defensie was het Dortmund dat uiterst efficiënt met het balbezit en de geboden kansen omsprong.