Jong Ajax verliest strijd om de Supercup: 2-0

Het is Jong Ajax niet gelukt om beslag te leggen op de Supercup voor beloftenelftallen. Jong FC Twente was in de Grolsch Veste met 2-0 te sterk voor de ploeg van trainer Gery Vink. Bij Jong Ajax speelden zoals aangekondigd Miralem Sulejmani, Christian Eriksen en Derk Boerrigter mee. Ook noemenswaardig: De eerste speelminuten van Ilan Boccara. De jeugdinternational die deze zomer werd overgenomen van het Franse Paris Saint-Germain speelde voor het eerst in het shirt van Ajax.

Jong FC Twente begon de wedstrijd dominant. In de basisopstelling van FC Twente stond onder andere Luc Castiagnos. De ex-Feyenoorder werd deze zomer opgehaald bij de Italiaanse topclub Internazionale. De jonge Tukkers kregen een aantal goede kansen, maar wisten pas vlak voor rust het net te vinden. Tim Hölscher wist de bal achter doelman Mickey van der Hart te prikken. Het was meteen de laatste interessante gebeurtenis van de eerste helft, want na het doelpunt werd er gefloten voor de rust.