Update: Situatie rondom ‘transferoorlog’ Ajax – PSV

Bron: ajax1.nl

Afgelopen zaterdag ‘hielp’ PSV richting een eerder kampioenschap door te winnen van AZ, maar de Amsterdammers hoeven voorlopig niet te rekenen op hulp vanuit Eindhoven. Afgelopen november benaderde Ajax de C-junior Mink Peeters. Deze aanvallende middenvelder, afkomstig uit de C1 van PSV, komt komende zomer de jeugd van Ajax versterken. Dit bevestigde PSV zondagavond.

De huidig nummer vijf van de Eredivisie is hier niet blij mee, zo valt te merken aan de reactie van Marcel Brands, technisch directeur, tegenover De Telegraaf. Ajax, Feyenoord en PSV zouden namelijk een ongeschreven overeenkomst hebben om geen jeugdspelers bij elkaar weg te kapen. “Het gentleman’s agreement tussen de topclubs is nu blijkbaar van tafel. Dit maak ik voor het eerst mee”, aldus Brands.

Hij vervolgt: “ Vanuit de jeugdopleiding van Ajax heb ik officieel niets gehoord, maar ik heb begrepen dat dat ‘menneke’ naar Ajax gaat. Ik vind de gang van zaken een beetje vreemd en het zou best eens kunnen dat het hek nu van de dam is.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/psv-boos-jong-talent-peeters-naar-ajax/