Bony bezorgt Ajax eerste nederlaag in 9 maanden

Ajax heeft voor het eerst in vijfentwintig competitiewedstrijden een nederlaag geleden. Door doelpunten van Wilfried Bony vlak voor en na rust verliet Vitesse met een 0-2 zege de Amsterdam ArenA en vergrootte het de voorsprong op Ajax naar zes punten.

Met debutant Stefano Denswil in de basis ging Ajax op jacht naar de eerste competitiezege sinds 29 september, toen het FC Twente met 1-0 versloeg. Het uitstekend draaiende Vitesse kon bij een overwinning bovendien van de derde plaats gestoten worden.

De beginfase had weinig spektakel in petto. Ajax wist het surplus in balbezit door een gebrek aan tempo niet echt om te zetten in uitgespeelde kansen, terwijl Vitesse goed georganiseerd stond. Siem De Jong kreeg na een paar minuten de eerste mogelijkheid. Met een gelukje nam hij de bal mee in het strafschopgebied, maar vond na het uitkappen van een tegenstander Piet Velthuizen met zijn schot.