Studio Voetbal: “Het is gewoon een team”

Bron: ajax1.nl

Volgens de heren analytici bij Studio Voetbal is Ajax afgelopen zaterdag kampioen geworden. De Amsterdammers wonnen de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen NAC (0-2).

Toch had de equipe van Frank de Boer het moeilijk in de eerste helft. Jan van Halst wilde hier niets van weten. “Ik vond het wel meevallen. Ik had meer het idee dat Ajax ze gewoon liet uitrazen. Ondanks de druk bleven ze gewoon voetballen.” Volgens de oud-Ajacied bleven de Amsterdammers hun positiespel spelen en ging de Bredase storm uiteindelijk liggen. “Ook Moisander speelde silm. Hij wist Lurling enkele keren goed buitenspel te zetten. De moed zakte in de schoenen bij NAC.”

Jan Mulder was het hier niet helemaal mee eens. “Voor hetzelfde geld staat NAC voor.” Ronald de Boer probeert dat te weerleggen door te stellen dat het slechts twee momenten waren. “Natuurlijk kan het anders lopen, maar het is niet zo dat Ajax de hele eerste helft onder druk stond.” Volgens Ronald Waterreus krijgt Ajax hier teveel credits. “Ajax had het gewoon moeilijk in de eerste fase. In de tweede helft speelden ze wel ijzersterk”, geeft de voormalig PSV’er aan.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/studio-voetbal-het-is-gewoon-een-team/