Moisander: “Moest het als aankoop laten zien”

Bron: ajax1.nl

Niklas Moisander kan aankomende zondag zijn tweede Nederlandse titel winnen. Met AZ werd hij landskampioen en tegen Willem II kan de buit met Ajax veilig worden gesteld. Tegenover RTV Noord-Holland reageert de verdediger op de druk die bij Ajax speelt. “Hier verwacht iedereen dat je kampioen wordt. Als aankoop moest ik het laten zien”, geeft de verdediger aan.

De Finse centrale verdediger werd gekocht om de naar Tottenham Hotspur vertrokken Jan Vertonghen te vervangen. Een moeilijke taak, maar met 31 tegentreffers in de Eredivisie kan hij terugkijken op een prima doelsaldo. Vertonghen stond naast zijn verdedigende kwaliteiten bekend om zijn scorend vermogen. Bij Moisander zit dit ook wel goed, want met zes treffers in alle competities is hij de meest scorende verdediger van Ajax.

Moisander scoorde vier keer in de Eredivisie, tegen NAC Breda – bij zijn debuut – Willem II, RKC Waalwijk en FC Twente. Ook in de Champions League was de Fin trefzeker. Tegen Real Madrid en Manchester City vond hij het net. Met zes doelpunten in alle competities staat Moisander vijfde op de topscorerslijst. Achter Siem de Jong, Christian Eriksen, Viktor Fischer en Lasse Schöne.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/moisander-moest-het-als-aankoop-laten-zien/