De Boer over jeugd: 'Ik denk genoeg aan De Toekomst'

Bron: www.ajaxlife.nl

De Boer probeert zijn vinger op de zere plek te leggen.© Pro Shots

Er zijn strubbelingen bij de Ajacieden die het technisch beleid bepalen, erkent Frank de Boer. De club staat voor een belangrijke keuze: volle bak eigen jeugd of meer spelers kopen? De trainer probeert het hoofd weer eens koel te houden.

Waar rook is, is vuur. Dat erkent De Boer direct. De trainer is er meester in om te zorgen dat vuur geen uitslaande brand wordt, dat hebben we tijdens de Cruijffrevolutie wel gemerkt, en zo'n staaltje gaf hij tijdens het persgesprek voor Heracles Almelo - Ajax opnieuw weg.

Volgens de kampioenenmaker doet Ajax er verstandig aan zijn problemen intern te houden, maar er wordt alweer aan verschillende kanten gelekt. Anders valt moeilijk te verklaren hoe er weer pagina's vol zijn geschreven in dagbladen en tijdschriften.

Zo gek ver liggen de verschillende opvattingen niet uit elkaar, volgens de trainer. “Het eerste elftal is het belangrijkste team, daar houden wij als staf rekening mee. De Toekomst is onze levensader, wij denken altijd met de opleiding mee. Bekijk mijn opstelling van de laatste seizoenen maar.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17353