Van Halst: “Twijfel of Haller goed genoeg is voor Ajax”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Met een 2-1 overwinning op De Graafschap sloot Ajax afgelopen zondag de eerste seizoenshelft af als winterkampioen. Waar de staf en spelers gaan genieten van een korte vakantie, is het tijd voor Ajax1.nl om terug te blikken op de eerste helft van het seizoen. Daarvoor namen we contact op met oud Ajax-speler en Fox Sports-analist Jan van Halst.

“Het spel aan het begin van het seizoen vond ik wat minder”, zo zegt Van Halst als we hem vragen om een terugblik. “Je zag duidelijk dat het elftal aan een nieuw systeem moest wennen, met twee verdedigende middenvelders en een echte nummer 10. Naarmate het seizoen vorderde werd het spel beter. Dat zag je ook duidelijk aan de hoge uitslagen.”

Over de laatste wedstrijd van het seizoen is Van Halst duidelijk minder te spreken: “De laatste wedstrijd tegen De Graafschap vond ik echt super slecht. Het tempo lag veel te laag en de techniek was verschrikkelijk. Zelfs simpele balaannames gingen verkeerd. Onbegrijpelijk dat je door zo’n ondergrens kan zakken. Waar het mee te maken heeft? Dat is lastig om te zeggen. Het oogde nonchalant en gemakzuchtig.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/van-halst-twijfel-of-haller-goed-genoeg-is/