Moeizaam Ajax blijft op titelkoers

Ajax is na de 2-0 overwinning op SC Heerenveen weer een stapje dichterbij de landstitel. Twee treffers van spits Arek Milik hielpen de club na rust aan de broodnodige zege in het Abe Lenstra Stadion, waardoor de formatie van Frank de Boer de marge met psv weer terugbracht naar 6 treffers.

Bekijk via deze link het fotoverslag van dit duel

Het eerste gevaar kwam in Friesland van de thuisploeg via Mitchell te Vrede, die Jasper Cillessen met een krachtige kopbal aan het werk zette. De beste kansen waren voor rust echter voor Ajax, maar aanvoerder Davy Klaassen schoot veel te slap in waardoor doelman Erwin Mulder redding kon brengen voor heerenveen, terwijl Milik een voorzet van Thulani Serero net naast de voor hem verkeerde kant van de paal gleed.