Ajax knokt zich ook langs Standard Luik en blijft koploper

Bron: www.ajaxlife.nl

Het beslissende moment: Dolberg schuift de bal achter Gillet. © Pro Shots

Winnen in Europa, het begint zowaar te wennen. Na de zege op Panathinaikos wist Ajax in eigen huis ook Standard Luik te verslaan: 1-0. Het ging weer niet helemaal vlekkeloos, maar zes punten zijn zes punten.

Na de ruime zege op PEC Zwolle moest Peter Bosz zijn elftal noodgedwongen op een plek wijzigen: Ziyech zat na zijn rode kaar tegen Panathinaikos een schorsing uit. Sinkgraven begon weer als linksback, mede omdat Dijks ziek was.

Wijzigingen of niet, ook dit elftal moest weer even in het juiste ritme komen, zoals vaak dit seizoen. Op het moment dat de rook – veroorzaakt door Belgisch vuurwerk, waarover later meer – in de Arena optrok, begon Ajax beter te voetballen.

Het resultaat was een paar goede mogelijkheden om de score te openen, alleen vonden Klaassen (schot), Dolberg (kopbal) en Traoré (solo) Standard-doelman Gillet op hun weg.

Zonder de uiterst creatieve maar geschorste Ziyech wist Ajax dus ook genoeg kansen te creëren. Vooral vleugelaanvallers Traoré en Younes waren dreigend met hun rushes.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20501