Ajax droogt N.E.C. af; Hattrick Kasper Dolberg

Kasper Dolberg is als Man of the Match uitgeroepen na zijn zuivere Hattrick in de wedstrijd tegen N.E.C. Er werd weer eens als vanouds sprankelend op de Ajax-manier gespeeld en elk doelpunt was mooi. Nu nog even hopen dat PEC Zwolle vandaag een goede dag heeft!

Het dak was in verband met de weersgesteldheid gesloten maar Ajax zorgde zelf wel voor een onstuimig klimaat op de grasmat. Het begin was nog wat afwachtend maar na twintig minuten schoot Hakim Ziyech op de doelman van N.E.C die knap redde. Nog geen minuut later gaf Lasse Schöne een bekeken boogbal op Kasper Dolberg die hem op de borst aannam,met de bovenbenen controleerde en tussen drie verdedigers door de bal loeihard het doel binnen schoot (1-0). Vijf minuten later kreeg, na een snelle uitbraak van Ajax, Davy Klaassen de bal en hield overzicht. Hij legde de bal terug op Kasper Dolberg en die schoof de bal weer in de touwen (2-0).

Tien minuten voor rust nam Daley Sinkgraven een prima vrije trap die Kasper Dolberg zo ongeveer met zijn achterhoofd binnenkopte waarmee hij zijn zuivere hattrick vervolmaakte en zich in het hattrick-lijstje met onder andere Johan Cruijff plaatst (3-0).