Vier zaken die ons opvielen bij FC Groningen - Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Tsja, slim was het niet van Onana. © Pro Shots

Ajax heeft in Groningen verzuimd om de kansen op de landstitel weer volledig in eigen hand te nemen. Een overwinning had Ajax op twee punten van Feyenoord gebracht, maar door de 1-1 tegen FC Groningen loopt het maar een puntje in. Toch hebben we vier zaken die ons opvielen bij Ajax - FC Groningen.

De Ligt geeft weer visitekaartje af Doordat Jairo Riedewald vlak voor de wedstrijd lichtgeblesseerd raakt, mag de zeventienjarige Matthijs de Ligt in de basis beginnen. En dat doet hij alsof-ie er al jaren staat. Door zijn bouw straalt De Ligt echt wat uit. De jeugd van tegenwoordig zou dan zeggen: hij is beast, maar stoere bink is meer op hem van toepassing. Een speler zoals je ze vroeger zag, sober bikkelen en aan het einde van de wedstrijd je tegenstander uit je achterzak halen.

De Ligt maakt in Groningen voor de zoveelste keer dit seizoen indruk. Hij laat zien dat we ons geen zorgen hoeven te maken over de schorsingen van Joël Veltman en Davinson Sánchez donderdag voor FC Kopenhagen - Ajax. De Ligt is klaar voor het Europa Leagueduel.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=21359