Dominant en attractief Ajax wint Klassieker

Een dominant en attractief Ajax heeft zondagmiddag gewonnen van Feyenoord. Ondanks de grote krachtsverhoudingen werd het 2-1 voor de Amsterdammers. Lasse Schöne en David Neres scoorden.

Dronken van geluk na een minuut spelen. Het waren de spelers van Ajax, de fans en iedereen die Ajax een warm hart toedraagt. Een minuut stond er namelijk op de klok toen Schöne door een zelversierde vrije trap Ajax op voorsprong zette. Een kunstwerk was het. Een kiezelhard zwabberschot onderkant lat. Zoals tijdens de kampioenswedstrijd uit bij Heracles een paar jaar geleden.

De snelle voorsprong gaf het startsein voor een geweldige eerste helft. Op bijna alle facetten overklaste Ajax Feyenoord. Het spel dat Bosz sinds zijn aanstelling voor ogen heeft werd uitgevoerd; er werd doorgedekt, vooruit gevoetbald, aangevallen via de flanken, met aardig wat kansjes tot gevolg.