Superieur Ajax speelt met NEC: 1-5

Ajax had zaterdagavond geen kind aan NEC. In Nijmegen combineerde de ploeg er lustig op los tegen de degradatiekandidaat. Dat de zege tot 1-5 beperkt bleef, kwam omdat Ajax niet altijd even scherp was voor het doel van de tegenstander.

Bekijk hier ons fotoverslag van dit duel

Ajax kende een droomstart en stond na acht minuten al op 0-2. Eerst was het Wojciech Golla die een voorzet van David Neres in zijn eigen doel werkte en daarna scoorde de Braziliaan zijn tweede doelpunt in de eredivisie. De wedstrijd was daarmee eigenlijk al beslist en de ploeg van Peter Bosz kon vervolgens vrolijk combinerend op zoek naar meer doelpunten. De eerste volgde uiteindelijk pas in de 32ste minuut toe Bertrand Traoré een persoonlijk hoogstandje ijskoud afrondde: 0-3.