Ajax heeft titel niet meer in eigen hand na zeperd bij AZ

Ajax heeft na zondagmiddag de landstitel in de Eredivisie niet meer in eigen hand. De ploeg van Erik ten Hag speelde verre van goed in Alkmaar en verloor zo verdiend van AZ: 1-0. Het gat met koploper PSV is weer vijf punten.

Ajax speelde een slechte wedstrijd in de Kaasstad. De Amsterdammers kwamen nauwelijks tot kansen, enkel Donny van de Beek was vlak voor het rustsignaal gevaarlijk met een kopbal die van de lijn werd gehaald. Op dat moment had AZ al talloze kansen gemist. De Alkmaarders speelden sterk, fel, compact en waren aanvallend gevaarlijk. Oussama Idrissi, Mats Seuntjens en Fredrik Midtsjø hadden hun vizier echter niet op scherp staan.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders, want Ajax bracht weinig en AZ was aan de overkant gevaarlijk. Na een klein uur was het vervolgens raak. Guus Til kon na een scrimmage in het zestienmetergebied intikken en bracht AZ verdiend op voorsprong. Ajax moest op zoek naar de gelijkmaker, maar miste creativiteit, mede doordat Hakim Ziyech in de eerste helft zich al geblesseerd had laten vervangen.