Ajax rekent af met PAOK en houdt zicht op Champions League

Ajax blijft zicht houden op de groepsfase van de Champions League. In de eigen Johan Cruijff ArenA wist de ploeg van Erik ten Hag af te rekenen met PAOK Saloniki: 3-2. Dusan Tadic was de gevierde man aan Amsterdamse zijde. Hij wist tweemaal een penalty te verzilveren, terwijl Nicolás Tagliafico raak kopte vanuit een corner. Zodoende heeft Ajax zich weten te plaatsen voor de play off-ronde van de Champions League.

Gedurende de eerste helft was het vooral Ajax dat het initiatief nam. Los van twee schoten van Donny van de Beek was de thuisploeg echter niet heel gevaarlijk. Dat was PAOK Saloniki via Diego Biseswar wel. De oud-Feyenoorder kreeg in de 23e minuut de bal vlak buiten de zestienmeter en kon zo uithalen. Met een punter van afstand liet hij doelman André Onana kansloos: 0-1 voor de Grieken.